The hate u give

The hate u give

14.04.21
En tankevækkende ungdomsbog om racisme. Hvis du synes, det er interessant at følge med i, hvad der sker i USA lige nu, så vil du måske også synes godt om bogen.

Angie Thomas har skrevet "The hate u give" i 2017. 

På Litteratursiden kan du læse Pia Bechmanns anmeldelse af bogen. Hun skriver:

"The hate u give’ handler om altopslugende had, der bliver videregivet fra barndommen og slår rod for at vokse gennem livet, indtil det til sidst slår ud i lys lue og ødelægger alt. Angie Thomas’ store spørgsmål er, om det er muligt at bryde kæden af fordomme.

Bogen er rasende godt skrevet og øjenåbnende læsestof, der uden tvivl både vil berøre og fremprovokere uventede reaktioner undervejs. Romanen, som er forfatterens debutroman, har vakt stor opsigt verden over, og det er der en god grund til. For Angie Thomas tager bladet fra munden og beskriver i et klart og præcist sprog, hvad der sker, når dekader af diskrimination koger over i bål og brand mod uretfærdigheden."

Du kan låne bogen som både fysisk bog, samt e-bog og e-lydbog. Og det samme gør sig gældende, hvis du vil den originale udgave på engelsk. 

Concrete rose

I 2021 udkom "Concrete rose" som er en forhistorie til "The hate u give" og foregår 17 år før denne. Her følger vi Stars far, Maverick, som lever et hårdt liv med kriminalitet og bander. Men da han kommer til at gøre en pige gravid, er han nødt til at tage sit liv op til revurdering. 

Mere om racismen i USA

Vil du gerne have baggrundsartikler om USA, så har Faktalink.dk skrevet nogle fine artikler som gør dig klogere på USA og amerikanske samfundsforhold før og nu - lige fra uafhængighedskrigen til racekonflikterne.

Nederst er der links til tre film fra Filmstriben, som handler om racisme i USA. Du kan se disse, hvis du er indmeldt som bruger på biblioteket og bor i Billund Kommune.

Materialer