The hate u give

The hate u give

04.06.20
En tankevækkende ungdomsbog om racisme. Hvis du synes, det er interessant at følge med i, hvad der sker i USA lige nu, så vil du måske også synes godt om bogen.

Angie Thomas har skrevet "The hate u give" i 2017. Lige nu er bogen aktuel set i lyset af demonstrationerne i USA mod politivold.

På Litteratursiden kan du læse Pia Bechmanns anmeldelse af bogen. Hun skriver:

"The hate u give’ handler om altopslugende had, der bliver videregivet fra barndommen og slår rod for at vokse gennem livet, indtil det til sidst slår ud i lys lue og ødelægger alt. Angie Thomas’ store spørgsmål er, om det er muligt at bryde kæden af fordomme.

Bogen er rasende godt skrevet og øjenåbnende læsestof, der uden tvivl både vil berøre og fremprovokere uventede reaktioner undervejs. Romanen, som er forfatterens debutroman, har vakt stor opsigt verden over, og det er der en god grund til. For Angie Thomas tager bladet fra munden og beskriver i et klart og præcist sprog, hvad der sker, når dekader af diskrimination koger over i bål og brand mod uretfærdigheden."

Du kan låne bogen i fysisk form. Du kan lytte til den som netlydbog eller læse den på engelsk som e-bog.

Vil du gerne have baggrundsartikler om USA, så har Faktalink.dk skrevet nogle fine artikler som gør dig klogere på USA og amerikanske samfundsfohold før og nu - lige fra uafhængighedskrigen til racekonflikerne.

Nedenfor linker jeg til tre film fra Filmstriben som handler om racisme i USA, du kan se disse hvis du er indmeldt som bruger på biblioteket og bor i Billund Kommune.

Materialer