Bogen "en af os lyver"

En af os lyver

17.02.22
Læs bogen før du ser TV-serien

Det her er en af de bøger, vi bare ikke kommer udenom. Bogen "En af os lyver" af Karen M. McManus fik en pæn modtagelse, da den udkom i 2018. Siden hen er dens popularitet bare vokset og vokset, godt båret frem af de sociale medier, især under #booktok på f.eks. TikTok. Og nu kommer bogen også som en TV-serie. 

Plottet til bogen er et mord, begået af en af vores fire hovedpersoner, Stræberen, Stjernen, Pusheren og Skønheden, men ingen af dem har tilsyneladende gjort det. Dog har de alle sammen et motiv til at ville have Simon stoppet. Simon har nemlig opdaget hvert enklest hemmeligheder og planlægger at offentliggøre dem i sin app dagen efter. Men i stedet for falder han om og dør under en eftersidning, og de eneste andre, der var til stede, er vores fire hovedpersoner.
Ingen af dem vil dog indrømme at være morderen, så en af dem lyver altså. 

"En af os lyver" efterfølges af bogen "En af os dræber". Vi er igen tilbage på Bayview High og endnu engang sker der et mystisk og uforklarligt mord. Eleverne på skolen bliver bidt af en ny app, der på uhyggeligvis bruger børnelegen "Sandhed og konsekvens, og det ender blodigt. Igen har bogen forskellige hovedpersoner, og der er et glædeligt gensyn med flere af karaktererne fra første bog. 

Materialer