Superheltehistorier

Medusa, Skjold, Nordlys og Ghost - de unge helte

18.05.21
Er du vild med superheltehistorier? Så prøv let læsningsbøgerne om Medusa, Ghost, Blitz og alle de andre unge superhelte.

De forskellige serier med "De unge helte" er efterhånden ved at være omfattende. Vi er nu oppe på fem forskellige helte, som hver har sin egen serie, samt de bøger, hvor de unge helte arbejder sammen.

Det er lige til at blive forvirret over, men heldigvis har vi samlet et overblik over de forskellige serier her.
Det giver mest mening at læse bøgerne i den rigtige rækkefølge i deres egne serier, men du behøver ikke at læse om alle heltene. Du kan sagtens nøjes med at læse om Mesuda og Nordlys og springe de andre helte over. Men det gætter jeg nu på, at du slet ikke har lyst til, når først du er kommet i gang med denne spændende serie. 

Skjold af Schjødt Larsen

Første bind handler om drengen Simon, der på en klassetur finder et magisk bælte, som giver ham superkræfter. Hele klassen bliver pludselig omringet af en hær ved navn PYRE, og nu er spørgsmålet, om superheltekræfterne slår til.

En fantastisk spændende fortælling for de 10-13 årige om drengen Simon, der forvandler sig til superhelten Skjold, men det sker kun, hvis han finder sit indre mod.

Medusa af Nicole Boyle Rødtnes

Siri og hendes lillesøster er sammen taget i Zoo, hvor det begynder at tordne og regne i krybdyrshuset. Pludselig slår lynet ned, og de to piger falder ned fra en bro, lige ned til slangerne. De bider, indtil Siri besvimer. Noget bevæger sig under hendes hovedbund. Det er slanger, og de vil ud i det fri.

Langsomt vænner Siri sig til at have levende slanger i stedet for hår. Det, der først ligner en forbandelse, giver hende særlige evner, som hun snart får brug for. Superheltehistorien om Medusa er vanvittigt spændende og virker meget troværdig, fordi den også indeholder genkendelige hverdagstemaer, som den første forelskelse.

En historie for de 9-12 årige.
 

Nordlys af Schjødt Larsen

Bogen om Nordlys handler om den unge Malou, som efter en voldsom eksplosion bliver forvandlet til den grønlandske superhelt Nordlys.

Malou er den eneste overlevende efter en voldsom eksplosion i en grønlandsk mine. Desværre mister hun begge sine forældre i eksplosionen. En udskåret, grønlandsk figur og en gammel, grønlandsk myte får nu betydning for handlingen. Snart dukker et skrækindjagende moster op og skræmmer og truer Malou og byens indbyggere.

En historie fyldt med action og også lidt gys for de 10-13 årige.

Ghost af Schjødt Larsen

I første bind sidder drengen Dannys far i fængsel, og imens bor Danny med sin lillesøster hos en plejefamilie. Danny laver indbrud for at betale sin ven Khalids gæld til nogle rockere.

Han ender med af stjæle en hvid dragt under et af sine indbrud, og efter tyveriet af den, bliver alt anderledes. Dragten giver nemlig dens bærer superkræfter, og med dragten bliver Danny til superhelten Ghost, og han vil nu prøve, om han kan tage kampen op mod rockerbanden.

Masser af spænding og kampscener for de 10-13 årige.

De unge helte af Nicole Boyle Rødtnes

I serien "De unge helte" har Ghost, Nordlys, Medusa og Skjold fundet hinanden for sammen at nedkæmpe hæren PYRE, der har onde planer. Sammen er de stærkere end hver for sig. Men en af superheltene viser sig at være i PYREs vold og derfor under styring af den onde Doktor Raken. Kan de redde deres superhelteven og hvad med landet, som også er truet og i den sidste ende dem selv?

Igen er der masser  af action og spænding for de 10-13 årige.

De fire helte er ret forskellige i evner og typer. Kontrasten mellem deres helt almindelige hverdagsliv og det barske superhelteliv er ret sjov og fint beskrevet. 

Blitz af Nicole Royle Rødtnes

Seneste skud på stammen af unge helte er drengen Joakim, som er besat af "De unge helte".

Da Joakim bliver bortført af rumvæsner, får han selv superheltekræfter og bliver til Blitz. Og nu har han en vigtig opgave foran sig, han skal nemlig overbevise de andre superhelte og resten af jordens befolkning om at rumvæsnerne planlægger at angribe jorden. 

Kan læses af de 10-14 årige.