Man må ikke spise sine klassekammerater

Man må ikke spise sine klassekammerater

09.02.21
Sjov og underholdende billedbog af Ryan T. Higgins.

Vores børnebibliotekar Birte Holm Christensen anbefaler på det varmeste denne billedbog.

Så har forfatteren bag bøgerne om bjørnen Boris, Ryan T. Higgins, skrevet og illustreret endnu en skøn billedbog, men denne gang er hovedpersonen en dinosaur, som hedder Rita Rex.

Rita skal  begynde at gå i skole, og det er hun meget nervøs for. Hun spekulerer hele tiden på, om klassekammeraterne er søde, og om de har mange tænder. Men på den allerførste skoledag opdager Rita, at det er børn, hun skal gå i klasse med. De er alle sammen rigtig søde, men der er bare lige det, at Rita elsker børn – altså at spise dem, så det gør hun.

Læreren skælder hende ud, og så er hun nødt til at spytte klassekammeraterne ud igen. Selvfølgelig er der ingen af børnene, der gider lege med Rita bagefter, så hun føler sig frygtelig ensom i skolen. Hun forstår bare ikke selv, hvorfor børnene ikke vil have noget med hende at gøre, indtil den dag skolens guldfisk, Walter, som Rita prøver at blive ven med, bider hende i fingeren. Det bliver en øjenåbner for Rita, som nu godt kan forstå, at det slet ikke er sjovt at blive spist.


Billedbogen om Rita Rex er akkurat lige så lun, sjov og underholdende som Ryan T. Higgins´ billedbøger om bjørnen Boris – Da Boris fik gæslinger, Hotel Boris, Da Boris blev julebjørn og Boris flytter! Det er sjovt at gå på opdagelse i Higgins´ tegninger, fordi de føjer en masse til handlingen.


Nyd bogen sammen med dit barn eller barnebarn, som måske lige er startet i førskole.

 

Materialer