Historiske bøger til børn

Historiske romaner for de 7-14 årige

08.07.21
Historier, der tager udgangspunkt i historiske begivenheden eller perioder.

Har I slæbt stakkevis af fagbøger med hjem, fordi dit barn bare gerne vil læse noget, der er "virkeligt"? Så har vi her samlet en stak bøger, der alle er romaner for børn og som tager udgangspunkt i historiske begivenheder eller perioder, som virkelig er sket. 

Tag eksempelvis tilbage til stenalderen med Egernfolket og pigen Kata og hendes mor, som har en særlig viden og derfor gør hende til noget helt specielt. Samtidigt med den spændende historie får du et indblik i, hvordan hverdagen kunne have set ud i stenalderen. Der er fire bind i serien og er god til de 11-14 årige. 

I "Slægtens offer" af den altid dygtige Josefine Ottesen er vi tilbage i år 1094, hvor kristendommen langsomt vinder frem i Danmark. Vi følger pigen Ragnhild, hvis familie har arrangeret et ægteskab med Storbondens søn Sote. Men Ragnhild er en viljefast pige, som bestemt ikke ønsker sig at blive gift med den brutale Sote. I bind to "I vendernes vold", som foregår i år 1168, følger vi Ragnhilds oldebarn Thorbjørg, som siden han var et lille barn har været træl hos venderne. Bøgerne giver et godt indblik i Danmarks historien og passer til 12 årige og opefter. 

Vil du hellere læse om 2. verdenskrig, så er serien "Bjarne under besættelsen" skrevet af Jim højberg et godt bud. I første bind "Tyskerne kommer" opdager Bjarne, at hans far er frihedskæmper. Da tyskerne desværre også finder ud af det, er Bjarne nødt til at hjælpe sin far med at flygte. Serien består i alt af tre bind og passer til alderen 9-11. 

Nedenfor finder du en masse andre bøger, som alle tager tager udgangspunkt i en historisk periode eller begivenhed. 

Materialer