Fem anbefalinger til børn på eReolen GO!

Savner familien at komme på biblioteket, og mangler du læsestof til børnene? Børnebibliotekarerne på Billund Bibliotekerne har fundet 5 skønne forslag til bøger og bogserier, som de anbefaler. Alle bøgerne kan læses online på eReolen GO!

Prank af Lise Bidstrup

Uhyggelig fortælling for større børn og unge om en prank, der løber af sporet. Fem klassekammerater glæder sig til at skulle på ferie i Frankrig, hvor de har fået lov at låne en vingård. 
De er lige blevet færdige med 9. klasse og skal nu slappe af og hygge sig i en hel uge. Inden ferien laver de en masse practical jokes, som alle bliver filmet og lagt på YouTube. De lukker bl.a. deres lærers bil inde i en cirkel af indkøbsvogne. En dag fører en af deres pranks til en alvorlig ulykke, men de indrømmer ikke, at de er skyld i den. Mens de er Frankrig, går en af pigerne helt i opløsning, fordi hun har så dårlig samvittighed. Spørgsmålet er, om de enten kan blive enige om at indrømme, hvad de har gjort, eller holde mund med det.
Bogen kan findes på eReolen GO!

Ellebæt: Jagten på feernes skat af Kat L. Lassen

Historien handler om pigen Ellebæt og feen Tit, som er venner. Tit skal passe på feernes lillebitte skattekiste, som er fuld af lysende, magiske dugperler, men den væmmelige trold Grumpe hugger kisten fra hende. Det er katastrofalt, for hvis ikke feerne hvert halve år spiser en af dugperlerne, mister de kraften til at kunne bruge deres tryllestave. Grumpe er en sur, gammel trold. Og det værste er, at hans prutter kan få ens næse til at falde af, og ens hals snører sig fuldstændig sammen, hvis man kommer til at indånde hans giftige prutter. Alligevel beslutter Tit og Ellebæt at tage af sted for at få skatten tilbage. Fantastisk spændende historie for de 5-10årige, hvis de kan lide eventyrlige fortællinger.
Bogen kan findes på eReolen GO!

Medusa – monster af Nicole Boyle Rødtnes

Er du vild med superheltehistorier? Så læs den fantastiske historie om Medusa og hendes vilde eventyr…

Siri og hendes lillesøster er sammen taget i Zoo, hvor det begynder at tordne og regne i krybdyrshuset. Pludselig slår lynet ned, og de to piger falder ned fra en bro, lige ned til slangerne, som bider, når de bliver forskrækkede. De bider indtil Siri besvimer. Senere vågner hun på et specialhospital med ondt i hovedet, for noget bevæger sig under hendes hovedbund. Det er slanger, og de vil ud i det fri. Langsomt vænner Siri sig til at have levende slanger i stedet for hår.

Det, der først ligner en forbandelse, giver hende særlige evner, som hun snart får brug for. Superheltehistorien om Medusa er vanvittigt spændende og virker meget troværdig, fordi den også indeholder genkendelige hverdagstemaer, som den første forelskelse. En historie for de 9-12 årige.

Medusa er en serie, og du finder hele 4 bøger om hende på eReolen GO!

Stævne med Sigge af Lin Hallberg

Lin Hallberg er klar med endnu en bog om shetlandsponyen Sigge til hesteelskerne. Denne gang  tager vi med Sigge til ridestævne.

Det er snart tid til stævnet på Lundegård, og alle har travlt. Men midt i forberedelserne bliver Inger syg og må blive hjemme! I en hel uge må Elina, hendes mor og de andre ponypiger passe stalden og rideskolen helt selv. Og når Inger mon at blive rask inden det store stævne? Hvordan skal det hele dog gå?

Endnu en skøn bog om Sigge og alle de andre søde ponyer på rideskolen Agersø. Her er heldigvis ikke forandret meget siden første bind, ”Alle elsker Sigge”, og livet på rideskolen går sin vante, men utroligt hyggelige gang. Forfatteren beskriver super godt de små, men meget betydningsfulde dramaer i enhver hestepiges liv.

Du kan finde hele 20 bind i serien om Sigge på eReolen GO! Så der er nok at gå i gang med.

Petruska Weingartens halve hjerte af Liva Skogemann

Vi møder pigen Lisa og hendes storesøster Sandra, der leger sammen nede ved mosen. Her gør de sig et mystisk fund, som viser sig at være en gravsten tilhørende en Petruska Weingarten. Pigerne mener bestemt, at der må ligge et uopklaret mysterium bag den fundne gravsten.

Og faktisk finder de ud af, at der må ligge en forbandelse bag det uhyggelige fund, og det bliver kun endnu mere tydeligt for dem, da Sandra bliver alvorligt syg. Nu er der kun Lisa til at ophæve forbandelsen, for ellers bliver Sandra aldrig rask igen.

En rigtig fængende fortælling, hvor fantasien får frit løb. Historien er fortalt meget troværdigt, og man følger pigernes (virkelig spændende) hverdag på en fin og hyggelig måde. En super højtlæsningsbog for de 6-9årige, som nok er svær at stoppe med, da den er så utrolig spændende. Bogen kan læses selv fra 9 år.

Du kan finde bogen på eReolen GO!

Materialer