Familie der læser højt

Bøger til højtlæsning for hele familien

25.05.21
Højtlæsning er godt for store som små, og en hyggelig måde at drage på eventyr i bøgernes verden.

Her en lidt blandet landhandel, med en masse højtlæsning, som retter sig til hele familien i forskellige aldersgrupper. Bøgerne er særligt udvalgt af vores børnebibliotekarer.

Nedenfor finder du først en liste med bøger, som er gode at læse højt. Her kan du se målgruppe, samt klikke videre for at se hvilke serie bogen er en del af. Nederst finder du alle de nævnte bøger, som du kan bestille løs af. 

Godnathistorier for rebelske piger: 100 fortællinger. God til højtlæsning fra 4-12 år. Selvlæsning fra 9 år og frem. Bogen kan inspirere piger (og drenge) i alle aldre til at forfølge deres drømme, uanset hvor i verden de ender og uanset hvilket udgangspunkt de har.

Adam: Den rustne verden. God til højtlæsning fra 8-13 år. Selvlæsning fra 10 år og frem. Fremragende intelligent med et godt persongalleri. 


Auer: Skolen med magiske dyr. God til højtlæsning fra 7-13 år. Selvlæsning fra 10 år og frem. Bøgerne er meget velskrevne og handlingen er vedkommende og spændende.


August: Arlo Finch. God til højtlæsning fra 9-13 år. Selvlæsning fra 10 år og frem. Læselysten er garanteret i dette sprudlende eventyr.


Barrett: Sigurd fortæller Danmarkshistorie. God til højtlæsning for 6-12 år.  Smile- og grinegaranti for både store og små mens Danmarkshistorien bliver fortalt spændende og nærværende.


Bødker: Krystalskibet. Målgruppen er 10-14 år. Historien egner sig både fint til højtlæsning men bestemt også som lystlæsning.  Benni Bødkers historie om Kajsa og Isak er så spændende, at du får svært ved at lægge den fra dig.


Dürr: Forvandlingspillen. God til højtlæsning fra 6-10 år. Selvlæsning fra 8 år og frem. Nogle skurke vil ødelægge badesøen. Felix, Aya og Omar opdager det og finder for alvor hinanden i forsøget på at redde badesøen. 


Gori: Pigerne fra Stjernedalen og de gamle breve. God til højtlæsning fra 6-11 år. Selvlæsning fra 9 år og frem. Nete og Nola finder en dag en masse gamle breve i et forladt hus i deres by - breve, der gemmer på svar fra fortiden!


Grynderup: Waldur – drengen med det store hoved. God til højtlæsning fra 6-12 år. Sjov historie, som handler om det at være anderledes.


Harris: De magiske møgunger. God til højtlæsning fra 9-13 år. Sproget er let og nemt at forstå, dog skal man være opmærksom på at forfatteren stiller opgaver undervejs - hvilket er meget sjovt.


Klerke: Pepino – bjørnen der spillede violin. God til højtlæsning fra 5-9 år. Varm poetisk historie om glæden ved musik og vigtigheden af at have god forståelse for hinanden og undgå fordomme.


Lunde: Solvogteren. God til højtlæsning fra 8-12 år. Selvlæsning fra 10 år. Eventyrlig fortælling om pigen Lilja, som lever i en verden uden sol. 


Olsen: Erik Menneskesøn. God til højtlæsning fra 11-13 år. Fantastisk spændende serie som fortjener at blive læst igen og igen. Perfekt til en tur i sommerhuset, hvor hele familien lytter med.


Walliams: Gangster farmor. God til højtlæsning fra 7-11 år. Ben bliver mere end overrasket, da det viser sig, at kedelige, pruttende farmor faktisk er en international mestertyv...


 

Materialer