Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:30
Pris
50 kr.
Lokalitet
Hans Jensensvej 6
7190 Billund
Sted
Billund Centret, Teatersalen
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Foredrag & litteratur

William Heinesen som billedkunstner

14.01.20
Færøernes store kunstformidler Bárður Jákupsson fortæller om den billedskabende side af den færøske multikunstner William Heinesen

At Galleri Sam har stor kærlighed til færøsk kunst ligger nærmest i dets dna. Maleren Svend Åge Madsen, hvis navnetræk er galleriets navn, blev især kendt for sine rolige stemningsfulde malerier, skildringer af de uendelige vidder, høje fjelde, roen og ensomheden i den færøske natur. Galleriet åbner den 18. januar en udstilling af nutidig færøske kunst, af bl.a. maleren, forfatteren, kunstkritikeren m.m. Bárður Jákupsson, forfatter til en meget rost kunstbog om den store færøske multikunstner William Heinesen. 
 
Under sit besøg i Bllund er det lykkedes i samarbejde med Galleri Sam at få Bárður Jákupsson til at holde et foredrag om William Heinesen. 

Barður Jákupsson er billedkunster, forfatter, kunsthistoriker og tidligere leder af Færøernes Kunsthal, senere Færøernes Kunstmuseum (1978-2003). Barður har udgivet en række bøger om færøsk kunst og kunsthistorie, blandt andet ”Færøernes Billedkunst” (2000), det biografiske billedværk ”Mikines” (1990) om maleren Samuel Joensen-Mikines. I 2016 udgav Barður ”William Heinesen - billedmageren” – et gennemgribende værk om kunstneren, forfatteren og skaberen William Heinesen. Bogen blev udgivet på dansk i 2018. Med sin begejstring, store viden og enorme flid har Barður Jákupsson i over en menneskealder præget færøsk kunstliv i en sådan grad, at han ofte omtales som "Mister Faroese Art".

Arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet i Billund, Galleri Sam og Billund Kunstforening.

Billetter á 50 kr. købes i døren. 

Tilmelding via denne adresse: wh@fubillund.dk