Susanne Højlund

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
25 kr.
Bibliotek
Sted
Møde 1
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & litteratur

AFLYST - Tænkepause om smag

04.02.21
Desværre er vi pga. Covid-19 situationen nødt til at aflyse dette arrangement.

Antropologen Susanne Højlund fortæller om smag som en kulturel og social sans.

I Kina spiser de hunde. Det gør vi ikke i Danmark, det er synd for vovsen. Til gengæld elsker vi en finthakket griselever. Hver sin smag, som vi siger. Det kan der være noget om. Men ifølge Susanne Højlund, smagsdommer ved Aarhus Universitet, bestemmer vi ikke selv vores livret. Det gør dem, vi lever sammen med. Eller indeni - i hvert fald de første ni måneder efter, at far og mor fik smag for hinanden.

I foredraget belyser Susanne gennem eksempler fra egen og andres forskning, hvordan smag bidrager til fællesskab, identitetsfølelse og hjemlighed, men også hvordan vi gennem smag kan skabe skel. Susanne medbringer små, eksemplariske smagsprøver til foredraget.

Om Tænkepauser:

Susanne Højlund er forfatter til Tænkepausen om ”Smag”
Tænkepauser er små bøger med store tanker. På kun 60 sider formidler forskere fra Aarhus Universitet deres viden om netop det, de ved mest om. Tag en pause og bliv klogere på alt lige fra tro, håb og kærlighed til myrer, monstre og skurke.

Covid-19:

Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer i arrangementerne, hvis corona-situationen skulle ændre sig. Billund Bibliotekerne følger sundhedsmyndighedernes anvisninger, så det er trygt at deltage i bibliotekernes arrangementer både for brugere og for ansatte. Deltagerantallet er reduceret, og der vil være ekstra fokus på at passe godt på hinanden.

Tags